GERİEN

BBDSO’dan Azerbaycan’a Turne

Haberler

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), Azerbaycan’ın 100. kuruluş yıldönümünde üç büyük şehri Nahçıvan, Bakü ve Gence’yi kapsayan turnesini tamamladı. Azerbaycan’da turneye çıkan Türkiye Cumhuriyeti’nden ilk orkestra olan BBDSO, popüler Türk ve Azeri orkestra eserleri ve aryalarını seslendirdiği konserlerle Azeri müzikseverlere keyifli dakikalar yaşattı. Konsere ülkedeki üst düzey bürokratlar da katıldı.

8 yıldır Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği ve klasik müziği daha geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu kez dost ve kardeş ülke Azerbaycan’a doğru yola çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2015-2016 yılı araştırma verilerine göre Türkiye geneli orkestra, koro ve toplulukların izleyici sayıları bir önceki sezona göre düşerken Bursa izleyicisinin 2015-2016 sezonunda %45,6 artış göstermesi, Bursa’da özel sektörün ve yerel yönetimlerin sanata verdikleri desteğin karşılığını Bursalı sanatseverlerden aldığının önemli bir kanıtı olarak Uludağ Premium Ailesine gurur veriyor.

Orkestra, Azerbaycan’ın kuruluşunun 100. yılında ülkenin en büyük 3 şehri; Nahçıvan, Bakü ve Gence şehirlerini kapsayan bir turneyle Azeri müzikseverlerle bir araya geldi. Bakü’deki konsere Türkiye Azerbaycan Büyükelçisi Erkan Özoral, Güney Kore Azerbaycan Büyükelçisi Choi Suk-Ying ve İsveç Kırgızistan Büyükelçisi Manne Wängborg; Nahçıvan’daki konsere Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Başkanı ve Milletvekili Vasıf Talibov ve devlet erkanı, Gence’deki konsere ise Gence Başkonsolosu Orhan Işık ve Gence Valisi Elmar Aliyev katıldı.

Azeri orkestra şefi Yalçın Adıgüzel’in yönettiği ve İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından Levent Gündüz’ün solist olarak Azeri müzikseverlerle buluştuğu konserlerde, Orkestra’ya ünlü Azeri tenorlar Samir Ceferov, Elton Huseynaliev, ve Ehtiram Huseynov da solist olarak eşlik etti. Türkiye Cumhuriyeti’nden Azerbaycan’da turne düzenleyen ilk orkestra olan BBDSO, popüler Türk ve Azeri orkestra eserlerinin yanı sıra aryalardan oluşan bir programla Azeri müzikseverlere keyifli bir deneyimi sundu.