GERİEN

Klasik Müziğe Bursalılardan Büyük İlgi

Haberler

TÜİK’in 2015-2016 yılı araştırma verilerine göre Türkiye genelinde düşen orkestra, koro ve toplulukların izleyici sayıları, Bursa’da artış gösteriyor. Bursa Filarmoni Derneği ana sponsoru Uludağ Premium desteğini yeni sezonda da sürdürüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Orkestra Bale, Koro ve Topluluklar 2016 raporuna göre Türkiye genelinde izleyici sayıları giderek düşüyor. Bursalı sanatseverler ise özel sektörün ve yerel yönetimlerin sanata verdikleri desteğin karşılığını salonları doldurarak veriyor. Tüik raporunda orkestra, koro ve toplulukların izleyici sayıları bir önceki sezona göre %4.2 azalırken Bursa’daki Orkestra izleyici sayısı 2015-16 sezonunda %45,6 artış gösteriyor.

Uludağ Premium ile 5 yıldır Bursa Filarmoni Derneği’ne verdikleri desteği önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi hedeflediklerini belirten Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Bursa Filarmoni Derneği Başkanı Ömer Kızıl, Bursalıların sanata gösterdikleri ilgiden de ayrıca memnun olduklarını ifade etti: "TÜİK'in Haziran ayında açıkladığı verilere baktığımızda Türkiye genelinde izleyici ve gösteri azalıyor. Bursa'da ise orkestra izleyici sayısının %45,6 gibi rekor bir oranda arttığını görüyoruz. Bu önemli artışta BBDSO'nun çok değerli katkıları olduğu yadsınamaz bir gerçek. Her yıl binlerce müzikseverler buluşan Orkestramızın faaliyetlerini iftiharla takip ediyoruz. Özel sektör sponsorluklarının ve yerel yönetim desteklerinin sanatın gelişiminde ne derece önemli olduğunu göstermek açısından Bursa’nın güzel bir rol model olduğu inancındayız" dedi. Uludağ İçecek olarak kurumsal sorumluluk adına kültür-sanattan spora ve eğitime kadar pek çok konuda projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Kızıl şöyle devam etti: "Her şeyden önce bizleri bulunduğumuz noktaya taşıyan Bursa halkına bir vefa borcumuz var. Uludağ İçecek olarak yüz yılı aşkın süredir bu topraklara hizmet etmek için çalışıyoruz. Ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak için gerçekleştirdiğimiz çalışmaların yanı sıra toplumsal hayatın gelişimi de bizler için bir o kadar önemli. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde de farklı projeler gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz."

Uludağ Premium, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Filarmoni Derneği'nin katkılarıyla Bursalı sanatseverleri klasik müziğin önemli eserleri ve ünlü isimleriyle bir araya getiren BBDSO, 2014-2015 sezonunda 18 binden fazla kişiyi ağırlayarak bir rekora imza attı.

Bursa’nın kültür sanat hayatının önemi lokomotiflerinden olan BBDSO, 2015-2016 sezonunda da yine binlerce izleyiciye unutulmaz anlar yaşatarak Jose Carreras ve Antonio Pirolli gibi dünya çapında ünlü isimlerle aynı sahneyi paylaşmıştı.