GERİEN

2016 Sonbahar ve Kış Trendleri

Sonbahar & kış sezonun öne çıkan trendlerini bu yazıda sizin için toparlamak istedim.

Genel olarak, trendlerle aramın çok sıkı fıkı olduğunu söyleyemem. Ama bu sezon bazıları var ki; işte beklediğim tam da buydu dedirtip, denemek için can attıran, bazıları zamansızlığıyla vazgeçilmez olan, bazılarına karşı ise önyargı ile yaklaştığım dolu dolu bir liste hazırladım. Keyifle okumanız dileğiyle.

Sezonun en trend kumaşı kesinlikle kadife; yumuşacık, gözalıcı ve zarif. Bu sezon nerdeyse her markada kolayca bulabileceğimiz kadife bir elbise, ceket ya da pantolon herkesin dolabında mutlaka olacak gibi. Üstelik sadece siyah da değil, orman yeşili, bordo, lacivert ya da hardal renklerde de karşınıza çıkacak bu trendi denemeye değer diye düşünüyorum.

Her kış sezonunun bir başka vazgeçilmez yatırımı kesinlikle kaşmir kazaklar. Uzun yıllar giyilebilen, bu incecik ama sıcacık tutan kazaklardan bir kaç farklı renkte veya modelde mutlaka edinilmeli.

Bu sezon karşımıza bolca çıkan desenlerin başında çiçek motifleri geliyor. İrili ufaklı çiçek desenli elbiseler, deri ya da kumaş üzerine baskı yapılmış ya da çiçekli aksesurlarla zenginleşitirlmiş çantalar, nakış işlemeli ceket ya da paltolar kış boyunca hiç bitmeyen bir bahar havası taşımak için birebir.

Bomber ceketler her sezon karşımıza çıksa da, bu sezon özellikle uzakdoğu ya da çiçek motifleriyle işlenmiş modelleriyle, şık bir kombine biraz daha haraket ve spor bir hava katmak için en ‘cool’ seçeneği sunuyor.

Havaların soğumaya başlaması renkten renge girmeyeceğimiz anlamına gelmesin sakın. Peki ya bu sezon tepeden tırnağa şeker pembesine bürünmek ister misiniz? Pembeyle aram son yıllarda hiç olmadığı kadar iyi olsa da baştan aşağı pembe giyinmek konusunda tereddütlerim yok değil.

Tepeden tırnağa pembe giyinmekle ilgili endişelerim olsa da, bu sezon tek renk giyinmek bir hayli revaçta. İster capcanlı ister koyu renkleri tercih edip, aksesuarla bu tekdüzeliğe kişisel bir dokunuş katmak ise sizin elinizde. Özellikle kalın kemerler ve boyna bağlanan fularlar benim en sevdiğim kilit aksesuarlar.

Aksesuarlardan devam edecek olursak, son zamanlarda siz de sıkça choker denilen boyun tasmalarını görmüş ya da duymuşsunuzdur. Boyna bağlanan ince ya da kalın, saten ya da kadife bu kurdele ya da tasmalara ben bir türlü alışamadım ama çok popüler olduğu kesin.

Bir türlü görmeye alışamadığım ve denemekte tereddüt ettiğim bir diğer konsept ise pantolon üzerine elbise giymek. Son zamanlarda iyice popüler olan bu trendin örneklerine Türkiye’de çok sık rastlayamasak da yurtdışında bir hayli yaygın.

Sadece evde değil sokakta da ipek ve saten pijamalar giymek de son zamanların en yükselen trendlerinden biri. Seveni de sevmeyeni de çok.

Dizüstü çizmeler bu sezonun en en en öne çıkan ve benim bir türlü alışamadığım bir trend. Özellikle kadife ya da süet modellerini zarif bulsam da, nasıl kombinlendiği de çok önemli. Bu iddalı çizmelerin hakkını veren bir kaç sokak stili karesini paylaşmadan edemedim.

Militer paltolarla ya da, midi boy etek ve elbiselerle asker botlarını kombinlemek, feminen siluetlere meydan okuyup, biraz maskülen bir tarza bürünmek de benim de en beğendiğim trendlerden biri.

Baharda çok sıkça rastladığımız askılı bluz ya da elbiselerin içine giyilen beyaz t-shirtler bu defa da yerlerini boğazlı ince trikolara bırakıyor. Kolsuz ya da askılı bir elbise içine yakın ya da tezat tonlarda bir kazak giyip kombinlemek bu kış en çok karşılaşacağımız trendlerin başında geliyor.

Layering yani kat kat giyinmek yıllardır, kış aylarının hiç değişmeyen en favori trendi. Aynı ya da benzer tonlarda kazak, hırka, yelek ya da ceketi beraber kombinleyip üstüne oversize bir paltoyla bu trendi yakalayabilirsiniz.

Desen seviyorsanız bu sezonun hit desenlerinden biri de leopar. Sadece ayakkabı çanta gibi aksesuarlarda değil, uzun paltolarda, ceket & pantolon takımlarda da leopar desen bu sezon çok moda.

Sezonun öne çıkan trendlerini uygulamanın en özgün yolu ise kesinlikle kendi stilinize uygun seçimler yapmak. Vücudunuzu iyi tanıyıp, renk ve kalıp seçimlerinde doğru hareket etmek. Ve asla ve asla sadece trend oldu diye gardromunuzda kısa vadeli yerler açmak yerine, uzun vadeli tercihlere yatırım yapmak.

Fotoğrafların Kaynakçası : Vogue ve Harper’s Bazaar