GERİEN

2018 İlkbahar & Yaz Sezon Trendleri

2018 İlkbahar & Yaz Sezon Trendleri

Mart ayı ile beraber kışa veda etmeye hazırsak, ufak ufak 2018 ilkbahar & yaz sezon trendlerine göz atmaya da başlayabiliriz. Paris, Londra, Milano ve New York’ta gerçekleşen dört büyük moda haftasındaki farklı temaları, yenilikçi fikirleri ve sezonun öne çıkan trendlerini günlük stilimize nasıl uygulayabileceğimize dair ipuçlarını yazıda, ilham verici fotoğraflarını ise galeride bulabilirsiniz.

Ben Buradayım Etkisi

Bu sezon sadece pastel tonlar ve sade dokunuşlarla bahar ayına yumuşak bir geçiş bekliyorsanız, yanılıyorsunuz. 2018’in gösterişli geçeceğini anlamak hiç de zor değil. Payetler, pullar, simler, metalik, parlak ceketler, 70’lerin disko modası ve 80’lerin vatkalı omuzları sezonun dikkat çekici trendlerinin başında geliyor.

Tom Ford’dan Marc Jacobs’a, Dior’dan Chanel’e, 2018 ilkbahar yaz defilelerinde podyuma pullu, payetli, güçlü ışıltılı parçalar damgasını vurdu diyebiliriz. Versace podyumda Naomi Campbell, Carla Bruni, Cindy Crawford, Claudia Schiffer ve Helena Christensen ile 90’lara, kendi geçmişinin altın çağına dönerken; Gucci podyumda sezonun parti ruhunu 80’lerin vatkaları ile yakaladı.

Pullu ve payetli etekleri sweatshirtlerle kombinleyip bu parti ruhunu geceyi beklemeden, günlük kombinlerinizde yakalayabileceğiniz gibi; parlak ceketleri de sadece gece dışarı çıkarken giymek zorunda değilsiniz. Sadece gümüş renkte değil, her renkteki bu parlak ceketleri jean ve sneakerlarla kombinleyip kendi stilinize uygun şekilde yorumlayabilirsiniz.

Ben buradayım etkisinin devamını yine dikkat çekici kullanımlarla tüyler, püsküller ve yüksek hacimli formlar devam ettiriyor. Saint Laurent defilesinde karşımıza çıkan kabarık formların pastel tonlardaki romantik yorumunu, Valentino’da baştan aşağı kıpkırmızı ve kabarık formuyla; Stella McCartney’de ise oldukça dikkat çekici haliyle görebilirsiniz.

Hem Şık Hem Rahat

Modada rahatlık ve konfor, bu sezon da gündemde. Spor giyim, sezon trendleriyle buluşarak hem rahat hem şık kombinler yaratmak için ilham veriyor. Isabel Marant spor bir ceketi, dantel bir şort ile tamamlarken; Louis Vuitton “jaker” bir ceketi, düz sade bir şort ve sneakerlarla podyuma taşıyor. Bu trende ayak uydurmak, şık tek bir parçayı beyaz spor ayakkabılarla kombinlemek kadar kolay.

Sezonun Öne Çıkan Rengi: Ultra Violet

Bahar sezonu deyince aklımıza ilk gelen şüphesiz pastel tonlar oluyor. Pantone 2018'in rengini mor seçtiği günden beri pastel lila ve mor tonlar, podyumdan sokak stiline de sıçramış durumda. Baştan aşağıya tek bir ton olarak karşımıza çıktığı gibi, defilelerde metalik deriler, trikolar veya akışkan daha hafif kumaşlarla farklı dokularda kendini gösteriyor. Lavanta lilası kulağa ve göze ne kadar romantik gelse de mor tonlarla benim gibi hiç aranız yoksa; sizi sezonun öne çıkan diğer pastel ağırlıklı tonlarıyla tanıştıralım: gök mavisi, pembe, nil yeşili, limon sorbe, fıstık yeşili ve Uludağ Premium’un kobalt mavisi.

Renk Blokları

Benim en sevdiğim trendlerin başında kesinlikle renk blokları geliyor. Sarıyla pembe, kırmızıyla yeşil gibi yoğun renk paletleri blok bir şekilde kullanmak ortaya cesur olduğu kadar eğlenceli de bir görünüm çıkarıyor.

Sezonun Desenleri

Baharı Karşılayan En Güzel Desen: Çiçekler

Sonbahar & Kış 2017 kış sezonunda da öne çıkan “floral” desenler bu sezonda trend listesinde yerini koruyor. Büyük ya da küçük formlarda, birçok ünlü modaevinin koleksiyonunda yer alan bu tasarımların en dikkat çekici olanlarını galeride bulabilirsiniz. Sokak stilinde de bolca karşımıza çıkan bu trendi sadece kıyafetlerde değil, aksesuarlarla da deneyebilirsiniz.

Ekose ve Çizgililer

Her sezon görmeye alışık olduğumuz bu desenleri bahar sezonuyla beraber podyumda birçok modaevinin farklı yorumuyla sıkça görüyoruz. Ceketten pantolonlara, şortlardan klasik takımlara ekosenin hakimiyeti bu sezon da devam ediyor. İnce, kalın, yatay dikey, siyah-beyaz veya renkli çizgililerin ayrı ayrı ya da bir arada kullanıldığı ilham veren birçok kareyi galeride bulabilirsiniz. Balenciaga’nın volümlü dikkat çekici kabanlarından ya da Victoria Beckham’ın daha klasik tasarımlarından ilham almak ve bu değişmeyen trendi kolayca yakalamak mümkün.

Pop-Art Baskılar

Jeremy Scott’ın popüler hala getirdiği, Moschino’nun pop-art baskılarıyla devam ettirdiği bu akım, bu sezonda da Prada, Calvin Klein ve Versace gibi modaevlerinin kıyafetlere taşıdığı çizgi roman ve çizgi film karakterleriyle karşımıza çıkıyor.

Her şey Transparan

Geçtiğimiz sezon Calvin Klein ile yoğunlaşan bu akım, Valentino’dan Chanel’e, Burberry’den Marc Jacobs’a podyumda son hız devam ediyor. Elbiseden diz üstü botlara, trençkottan çantaya sezonun olmazsa olmaz trendlerinin başında gelen bu akım fütüristik olduğu kadar romantik tasarımlarda da karşımıza çıkıyor. Bu akımı podyumda bol bol kullanan Chanel kadınını bakalım siz de beğenecek misiniz? Sadece gündüz değil, Valentino’nun pırıltılı işlemeli plastik ceketiyle geceye bile taşınan bu trendin öncüleri sandığımızdan da fazla.

Aksesuarlar da En Az Kıyafetler Kadar İddialı

Bahar sezonunun güçlü ve dikkat çekici trendleri aksesuarlarda da karşımıza yine iddialı bir şekilde çıkıyor. Cindrella ayakkabılarından maskülen oxford formlara, kovboy çizmelerinden pastel topuklulara, çift çanta kullanım akımından özgün formlara ilham veren aksesuar dosyası ise başlı başına bir başka yazının konusu olmaya aday. O zamana kadar galeride minik ipuçlarını bulabilirsiniz.

Not: Galerideki fotoğrafların kaynağı vogue.com’dur.